Fasciatherapie

Fascia is een synoniem voor bindweefsel. Dit bindweefsel is overal in het lichaam aanwezig. Fascia speelt een rol in de doorbloeding, in de coördinatie en kracht van bewegingen en in het regelen van de pijn.
Fascia is een synoniem voor bindweefsel. Dit bindweefsel is overal in het lichaam aanwezig.
Fascia speelt een rol in de doorbloeding, in de coördinatie en kracht van bewegingen en in het regelen van de pijn. Fascia geven de toestand van je lichaam ook door aan je hersenen. Op die manier hebben de fascia ook invloed op hoe je je voelt en hoe je denkt.

In het hands-on werk gaan we via zachte, trage en heel gerichte bewegingen de fascia terug in beweging zetten. Tijdens de behandeling vragen we u als patiënt heel betrokken te zijn. op die manier komt u heel direct in contact met de effecten die in werking worden gezet. Deze aandacht is een onderdeel van het genezingsproces. De behandeling van de fascia kan met gericht ademwerk ondersteund of versterkt worden.

Voor, tijdens en/of na de behandeling is er plaats voor gesprek. Hier kan er dieper ingegaan worden op de opgedane veranderingen in het lichaam en wat deze veranderingen met u teweegbrengen. Er is ruimte voor verbeelding, reflexie en vrij spreken.

Naast dit manueel werk kunnen we in de fasciatherapie ook gebruik maken van bewegingstherapie. Deze is gestoeld op trage, doorleefde bewegingen. De specifieke aandacht tijdens de bewegingstherapie zorgt dat de opgedane kennis zeer snel geïntegreerd wordt in het dagelijks leven.

Deze vorm van behandelen kan gebruikt worden voor lichamelijke klachten zoals rug- en nekpijn, evenals spier- en gewrichtsaandoeningen. Daarnaast is de therapie heel efficiënt voor functionele klachten in het lichaam zoals migraine, vermoeidheid, fibromyalgie, ademhalingsproblemen en verteringsproblemen.

Bij alle vormen van “zich niet goed in zijn vel voelen” kan fasciatherapie een ondersteuning zijn in uw zoektocht naar “wie ben ik”. Hier spreken we al meer over lichaamsgerichte psychotherapie. Vanuit de lichaamservaring worden (oude) spanningen van lichamelijke of emotionele aard in beweging gezet en uitgenodigd om zich te openen. Bij deze klachten wordt er vaak samengewerkt met andere therapeuten zoals psychologen die dan de lichamelijke reacties verder gaan verkennen.

Meer uitgebreide informatie over de therapie vindt u op www.fascia.be

Contact

Meer info over onze praktijk? Neem dan contact met ons op:

Smolderstraat 42/2
3540 Herk-de-Stad

+32 (0)13 30 18 08

info@praktijk-motus.be